pentru mai multe detalii

marți, 27 ianuarie 2009

El chiar are grija de tine...


Ma simteam descurajat, marti seara. Avusesem o zi plina, cu mult stres, straduindu-ma sa mai fac ceva pentru o nota mai buna. Toata ziua m-am simtit rau. Anjusesem, sa ma obisnuiesc cu noua Biblie cu traducerea autentica si am deschis sa citesc cate ceva. M-am oprit asupra pasajului din Fapte 23, unde Pavel este acuzat in fata sinedriului iudeu. Cum face el de fiecare data, spune adevarul si aici. Dar oamenii care-l ascultau s-au inchis intr-o promisiune de a-l omori pe Pavel, pe ascuns. Aici incepe partea cea mai frumoasa. Dumnezeu are grija de el. Intervine in mod direct, si, Pavel scapa de iudei, aparat de o armata de 470 de oameni care-l scot din cetate. Am ramas uimit cand am reflectat mai atent aspura acestui pasaj. 470 de soldati care il apara pe un singur om. Dumnezeu m-a incurajat din nou, si mi-a aratat ca El este mereu cu mine, langa mine si nu va lasa ca nimic rau sa se intample. Pur si simplu mi-a dat nadejde pentru intreaga saptamana si cel putin pentru ziua de maine. El chiar este un Dumnezeu minunat.
ioan 14:6 vii si tu...?

marți, 20 ianuarie 2009

Doar vesti bune


Stand, si meditand asupra lucrurilor intamplate saptamana aceasta, cu toate ca este doar marti, si, saptamana trecuta am observat, ca oriunde ma aflam El era langa mine. La scoala, acasa, peste tot, in fiecare gand al meu, El a intrat si a lucrat in cetul cu incetul. Fiecare sentiment, l-a luat l-a analizat, l-a transformat, si l-a facut tot mai mult ca ale Lui. Fiecare gand a fost spalat, curatit, si pus deoparte pentru El. Apoi inima mea a spalat-o de toate pacatele, si a pus in ea dragostea Sa si smerenie. Apoi vointa si caraterul le-a analizat foarte atent si a reusit sa le puna in ordine, dupa ce le-a conformat. Si apoi a iesit verdictul: eu aratand tot mai mult ca El. Inceputul se plaseaza undeva destul de departe in timp, doar in timp. Poate si un pic in spatiu. Destinatia se afla la capatul calalalt al drumului, in varful muntelui. Viata vesnica alaturi de toti fratii si surorile mele. Dumnezeu lucreaza activ, cu consecinte pasive si solutii extra-eficiente. Cel putin in viata mea..

Deocamdata se anunta doar cer senin cu soare si unele precipitatii usoare. Vii si tu....?

ioan 14:6

Fi atent, vei da socoteala...


Saptamana trecuta a trecut ca un fulger pe langa mine. Pana vineri. sentimentele au pus deja stapanire peste mine intr-o clipa, si m-au intors cu susul in jos. stiu ca sentimentele sunt rodul gandurilor. Iar daca eu nu am grija de gandurile mele, o sa ma lovesc tare de tot. Dar stiu ca Dumnezeul meu este minunat, si nimic nu este prea greu pentru El. Asa ca stiu ca El lucreaza si pune deoparte anumite lucruri, pe altele le scoate afara, si astfel El ma curateste si ma face tot mai mult dupa Voia Sa. Am pierdut un pic controlul si patinez, dar daca Il las pe El sa preia controlul, totul va fi perfect chiar si pe "polei". omul se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Dumnezeu ii indruma pasii. Nu este deloc usor, dar este frumos si merita...vii...?

ioan 14:6

duminică, 18 ianuarie 2009

Inchinarea adevarata este imbracata cu smerenie


Dumnezeul meu este un Dumnezeu minunat. Nu pot decat sa-I aduc multumiri pentru ca este Domnul meu, Tatal meu. Am invatat sa privesc si inapoi ca sa pot invata din trecut dar nu trebuie sa uit sa imi intorc privirea inainte, ca sa nu cad. Domnul lucreaza in viata mea asa de frumos si dincolo de suferintele, frustrarile, stresul, sentimentele pe care le am, pot vedea planul sau minunat pentru mine. Si doar atunci imi smeresc inima si ma dau jos din mandria mea. Caci El este minunat. Cineva spunea ca Dumnezeu nu ne-a chemat la El pentru priceperea noastra, ci prin intelepciunea Sa. Iar ascultarea adevarata si dedicarea nu vine decat cu o inima smerita si plina de dragostea Sa. Eu vreau o inima smerita si dupa Voia Sa, plina de pacea si nadejdea ce ne-a dato in indurarea Sa prin dragoste si dreptate. Vii si tu....?
ioan 15:4

vineri, 2 ianuarie 2009

Laudati pe Domnul toate popoarele!


Poate ca lucrurile nu vor fi asa cum vrei tu sa fie, dar El are un plan mult mai mare pentru tine. Caci gandurile Domnului sunt ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa ne dea un viitor si o nadejde. Caci domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Sai si la umbra aripilor Sale le da odihna, caci ei vin mereu la El si gasesc desfatare in cuvantul Sau. Ei sunt numiti fericiti, cei ce se incred in El, caci El le va da izabvire la vreme de stramtorare, caci au cautat numele Dumnezeului Preasfant si au laudat toate binefacerile Lui. Deci cine va sta impotriva alelsilor Lui, caci El, cu dreapta sa biruitoare ii va izbavi. Ei cei ce se incred in Domnul vor fi numiti copiii Celui prea inalt. Laudati dar pe Domnul si nu uita nici una din binefacerile Sale, caci viata ta este in Mana Sa.vii....?
ioan 14:6